Loaf sourdough bakery

In het jaar voor ik Loaf opende heb geleerd hoe belangrijk het is om te pauzeren. Na een periode van te veel willen en te vaak over grenzen gaan kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Eén van de weinige dingen die ik bleef doen waren koken en bakken. Het bakken met zuurdesem is een traag proces waar aandacht voor nodig is. Er zijn zoveel factoren van invloed, dat iedere baksessie anders verloopt en je continu moet blijven voelen hoe bijvoorbeeld de fermentatie ervoor staat.

Samen
Samen

Zuurdesem neemt zijn tijd. Juist deze lange fermentatie geeft het brood zoveel smaak en smeuïgheid. Daarom geven wij ons deeg bijna 24 uur de tijd om te rusten tot we het vroeg in de ochtend voor je bakken. Alles wat we verkopen wordt gemaakt in eigen bakkerij. We werken niet met kant en klare producten, dus ook het bladerdeeg, ons amandelspijs en de seitan zijn zelfgemaakt. We maken alleen volledig plantaardige (veganistische) producten en gebruiken overwegend biologische ingrediënten. Hiervoor werken we samen met biologische groothandel BD-totaal en graan van de Commandeursmolen, Stormlopers en de Windotter.

Naast brood hebben we een grote liefde voor koffie, thee en (natuur)wijn. Deze zullen dus zeker terug te vinden zijn in de bakkerij. Wat is er nu lekkerder dan een Zweeds kaneelbroodje met een cappuccino of filterkoffie? We zijn trots samen te mogen werken met Varietals coffee, Crusio thee, Vleck wijnen en Sjoerds streken. Ook werken we iedere maand met een andere gastbrander, zodat je altijd weer een nieuwe filterkoffie bij ons kunt proberen. De zakjes koffie kun je ook meenemen voor thuis. Onze partners selecteren en importeren hun producten met net zoveel liefde, passie en aandacht als wij ons brood bakken.

Koffie

Adres

Samuel van Houtenstraat 22

3515 EA, Utrecht, Nederland

Workshop locatie: Samuel van Houtenstraat 10

Openingstijden

Loaf sourdough bakery | Brood | Koffie | Wijn

Website door: Jesse de Ruijter